03. Allmän psykologi

Dör hon?

2017-01-03 17:31 #0 av: Pysen_87

Just nu är jag helt förstörd.... fick just reda på detta...

Jag klarar inte av detta just nu! Mormor är jättedålig igen, hon vägrar att någon ska undersöka henne, vägrar åk till sjukhus. 

Hemvården har hand om henne, men hon har svårt att andas, hostar slem och kräks. Hon kan inte ta sig till toan.... 

Jag hoppas att hon överlever, jag har så dåligt samvete! (samtidigt som jag vill att hon ska leva, känns det som att hon inte ska behöva lida)

Jag har valt bort att åka till mormor och morfar, det känns som att dom redan lämnat. 

Morfar vet knappt vem jag är längre, blir ledsen varje gång han tittar på mig och säger "Pia" (alla känslor kommer tillbaka, farmor visste inte heller vem jag var sista åren)

Mormor kan knappt gå och det var innan hon insjukna denna gång. 

Det gör ont i hjärtat, när jag tänker på hur jag varit med dem?!

Jag var 15 år när jag började prata med henne?! 

Jag har så dåligt samvete, jag är inte den som säger saker som att jag älskar eller uppskattar till folk?!

Jag undrar om hon vet vad hon betyder för mig?!

Detta är inte lätt för mig, är nog inte det för någon! Jag har autism, selektiv mutism och psykotisk till och från..... mina hjärnspöken ställer till det... ibland känns det som att det kanske vore enklare att försvinna från alla, säga upp all bekantskap för att slippa bli sårad och förstörd...

Anmäl
2017-01-04 14:48 #1 av: OnlineCores

Det är jobbigt för alla att tappa kontakten med någon nära och kär, är man desto närmre besläktad så känner man mer för den individen. Det är ok att känna dåligt samvete och det kan vara en signal om att visa kärlek till andra. Dock, behöver du inte ha dåligt samvete för henne, äldre brukar ha en god förståelse för barn och barnbarn. Innan det att barn är fullt vuxen så kan de ha svårt med att uttrycka sina känslor och upplevelser och vuxna brukar förstå att de betyder mycket för barnen i deras omgivning, även om barnen inte uttrycker det.

Jag är ingen specialist men ensamhet hjälper sällan, och jag tror att du är väldigt godhjärtad som vill alla gott och det är alltid något positivt i det! Hur autism, selektiv mutism och psykos fungerar vet jag inte, och tycker att du förtjänar professionella angående sådana saker om du inte redan har det.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.