Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

01. Akuta situationer 02. Allmän psykiatri 03. Allmän psykologi 04. Personliga berättelser 05. Anhöriga 06. Behandling/Medicin 07. Beroende 08. Bipolär sjukdom/Manodepression 09. Depression/Ångest 10. Kronisk smärta påverkar själen 11. Neuropsykiatriskt 12. Personlighetsstörningar 13. Psykoser 14. Schizofreni 15. Stress/Tvångstankar 16. Sömnproblem 17. Tvångsvård/Rättsligt 18. Ätstörningar 20. Dagens fråga 21. Självtester 22. Stödorganisationer 23. Tänkvärt 24. Undersökningar 30. Bok/Filmtips 31. I Media 32. Positiva/Negativa 33. Skratta är nyttigt 34. Utanför ämnet 35. Om sajten/Om iFokus
04. Personliga berättelser

Har jag en diagnos?

2017-06-05 23:42 #0 av: arramaz

Som barn var jag väldigt inåtvänd och tyst. När jag tänker tillbaka tycker jag att jag ofta upplevde sociala sammanhang som att jag bara stod och tittade på resten av världen utan att riktigt finnas till själv.

Empati var inte min starka sida heller. En gång retades jag med min lillebror så han slog handen genom fönsterrutan. En annan gång skulle jag lära våra nyfödda kattungar att simma. Hade självmordstankar och antagligen en depression eller något när jag var 10-12 år.

Som tonåring var jag rätt normal ändå. Skrev mycket och hade högtravande filosofier om livet och dess mening.

Nu i 20-års åldern (är 28 nu) har jag haft ett par depressioner varvat med att vara "hög på livet" och festa upp pengarna. Under depressionerna har jag också blivit aggressiv och haft ångest. Äter för tillfället milda antidepressiva efter att jag fått min första depp.diagnos i vintras. Kan pendla från dag till dag mellan att tycka att jag är värdelös och att jag helt enkelt bara borde avsluta mitt misslyckade liv, till att känna mej oövervinnelig och bäst på allt och jättelycklig. Får aggressionsryck som jag tar ut på sambon som slutar lika fort som de kommer. Denhär depp.perioden eller vad jag ska kalla den har nu pågått i 2-3 år. Har dock blivit bättre med antidepp.

Är jag bara allmänt konstig eller? Känns inte som att depression är rätt diagnos iallafall.

Anmäl
2017-06-06 00:00 #1 av: Calcifer

Helt omöjligt att svara på via nätet. Du gör bäst i att rådfråga psykiatrin om du är fundersam.

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.