09. Depression/Ångest

Rädd att vara ute när det är mörkt

2017-12-01 23:05 #0 av: Anonym.ifokus

Vet inte riktig var jag ska skriva, antar att här är rätt plats.

Jag har ett ganska stor problem. På vinter blir det mörkt ganska fort och det förhindra mig att vara ute länge. Förut jobbade jag ca 20min från där jag bor (deltid) och trots att jag slutade 19 Så fick jag ångest varje gång jag ska dit/hem.

Nu ska jag jobba någon annan stans som är ca 15min från där jag bor och det känns läskig att behöva ta den vägen till jobbet och tillbaka varje dag i rädsla...

Dessutom har jag fördommar...vilket är dåligt. Så fort jag ser ett gäng killar eller bara en person (män) så blir jag rädd...

Hjälp, kan ju inte låta rädsla ta över mitt liv...

Anmäl
2017-12-01 23:50 #1 av: [AnimeV4]

Det är tyvärr rimligt att bli rädd för att vara ute själv i mörkret eller när man stöter på gäng med tanke på all skit som händer, men det är trist att man blir begränsadLedsen

Kanske någon form av försvarssprej och överfallslarm skulle vara en liten säkerhet iallafall?


Anmäl
2017-12-02 18:12 #2 av: Farwuq

Riskerna är nog generellt mindre än vad man tror.
Ort har naturligtvis stor betydelse, jag skulle inte vilja besöka t.ex. Malmö under mörker.

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland

Anmäl
2017-12-02 18:39 #3 av: Anonym.ifokus

#2 Jaså? Det visste jag inte.

Men det finns två väggar till jobbet, en som är exakt bredvid bilväg och en annan är lite mer ”tät” mer bostadsområde osv. Vilken är typ säkrast att ta?

Anmäl
2017-12-03 16:48 #4 av: vallhund

Tänkte på den här tråden när jag läste följande:

"Jag lär mig att vara rädd för att gå hem ensam en sen fredagskväll, bli överfallen av en galen främling på en mörk bakgata eller ta en löprunda i skogen och bli våldtagen. Jag lär mig inte att vara rädd för sexuella trakasserier och övergrepp i skolan, på jobbet eller i nära relationer.

Enligt en rapport från Brottsförebyggande rådet (Brå) sker 80 procent av det dödliga våldet mot kvinnor i någon av de inblandades hem eller i det gemensamma hemmet. Det är en större andel än för dödligt våld generellt. Genomgången av anmälningarna av dödligt våld 1990-2005 visar dessutom att de kvinnliga offren i 84 procent av fallen kände gärningsmannen. Om man bortser från de fall där gärningsmannen förblivit okänd, och uppgift om relationen därmed saknas, stiger andelen till 94 procent av fallen."
https://asikt.dn.se/asikt/debatt/sluta-lar-tjejer-att-vara-radda/

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2017-12-03 16:53 #5 av: Farwuq

Jag går ofta genom stan mitt i natten, de jag i huvudsak möter är tidningsbud, leverantörer, studenter (berusade eller inte berusade) och hundägare.
Jag hälsar "god morgon" och de hälsar tillbaks, ibland något överraskade.

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland

Anmäl
2017-12-03 21:48 #6 av: Anonym.ifokus

#4 Plöstlig vaknade jag upp av vad du sa. Det är så sant... och sorgligt. Det gör mig iaf mindre rädd att vara ute på gatan. Tackar för informationen!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.