Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

01. Akuta situationer 02. Allmän psykiatri 03. Allmän psykologi 04. Personliga berättelser 05. Anhöriga 06. Behandling/Medicin 07. Beroende 08. Bipolär sjukdom/Manodepression 09. Depression/Ångest 10. Kronisk smärta påverkar själen 11. Neuropsykiatriskt 12. Personlighetsstörningar 13. Psykoser 14. Schizofreni 15. Stress/Tvångstankar 16. Sömnproblem 17. Tvångsvård/Rättsligt 18. Ätstörningar 20. Dagens fråga 21. Självtester 22. Stödorganisationer 23. Tänkvärt 24. Undersökningar 30. Bok/Filmtips 31. I Media 32. Positiva/Negativa 33. Skratta är nyttigt 34. Utanför ämnet 35. Om sajten/Om iFokus
02. Allmän psykiatri

Hatar mig själv..

2017-12-05 07:56 #0 av: Kajsak389

Vet inte om detta är rätt ställe. Men vet inte vad jag ska göra längre. Jag har alltid varit extremt ful. När jag var 12 fick jag anorexi och stannade i växten och utvecklingen. Nu är jag 18 år, 155 cm lång och heeelt platt. Har inga former alls. Mitt ansikte är så osymmetriskt de kan bli/äckligt och mitt hår är svart och tunt. Mina tänder är gula och växer konstigt åt alla håll. Har aldrig haft vänner och blev mobbad hela grundskolan. Mitt liv är totalt kört. Detta sitter inte bara i mitt huvud, utan jag är verkligen ful. Är så extremt avundsjuk på alla som ser bra ut och börjar seriöst gråta när en fin person går förbi. Vad ska jag göra?

Anmäl
2017-12-05 08:22 #1 av: Maria

Det känns som om du behöver professionell hjälp.

Jag kan slå vad om att det inte är så illa som du beskriver men känner man som du gör så hjälper det oftast inte vad andra säger.

Du behöver få en annan självbild och ta itu med obehagliga känslor som mobbing, avundsjuka med mera och det klarar man oftast inte av på egen hand utan du behöver söka vård.

Har du redan vårdkontakt så ta upp detta eller så vänd dig till din vårdcentral så kan du lotsas vidare.

Här kommer ett litet citat från "Lille Prinsen" av Antoine de Saint Exupery.

"Det är bara med hjärtat man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen."

/Maria

 

Anmäl
2017-12-05 10:18 #2 av: vallhund

Hej o varmt välkommen till Psykologi iFokus! Är helt enig med Maria, du behöver professionell hjälp, finns Ungdomsmottagning där du bor? Kan vara ett alternativ till VC.

Var har dina föräldrar/familj varit under din uppväxt? Vad har Folktandvården sagt om dina tänder?

Den mänskliga hjärnan uppfattar inte perfektion/total symmetri som vacker, tvärtom.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.