34. Utanför ämnet

Freud samlarsaker

2017-12-22 18:35 #0 av: Cornish-rex

Hej!
Det här är lite utanför ämnet, men ändå inte. Så det kan hända att jag har valt fel kategori.

Det är så att jag har en vän som fyller i början av året. Hon läser psykologi och har fastnat för Freud. Jag letar efter något roligt samlarobjekt till henne. Hon har redan honom som actionfigur i grå kostym. Kanske en nodder/bubblehead. Dock svårt att få tag på då det verkar vara slutsålt lite överallt. Har ni några tips?

Anmäl
2017-12-22 18:59 #1 av: OnlineCores

Svårt att komma på något roligt som är typiskt honom. Han rökte cigarrer, han påstod att all psykisk ohälsa berodde på sex och mycket av hans teorier är i dag motbevisade.

En skräckfilm med en flicka i vit klänning som går ner i källaren när det väsnas läskiga ljud där nere...allt hon inte ska göra, är att gå ner. (avspegling av det mörka undermedvetna).

Dyrt mynt: https://www.muenzeoesterreich.at/Produkte/Sigmund-Freud

Typisk illustration av hans terapi: http://www.coopertoons.com/caricatures/sigmundfreud_small.jpg

Anmäl
2017-12-23 06:13 #2 av: Farwuq

Freud var färgad av sin tid i det Österrikiska kejsardömet och sina egna tillbakahållna fantasier, han var sexfixerad; enligt mig.

Om jag inte minns fel dog han 1939 i exil, av muncancer p.g.a. av sitt rikliga rökande.

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.