Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

01. Akuta situationer 02. Allmän psykiatri 03. Allmän psykologi 04. Personliga berättelser 05. Anhöriga 06. Behandling/Medicin 07. Beroende 08. Bipolär sjukdom/Manodepression 09. Depression/Ångest 10. Kronisk smärta påverkar själen 11. Neuropsykiatriskt 12. Personlighetsstörningar 13. Psykoser 14. Schizofreni 15. Stress/Tvångstankar 16. Sömnproblem 17. Tvångsvård/Rättsligt 18. Ätstörningar 20. Dagens fråga 21. Självtester 22. Stödorganisationer 23. Tänkvärt 24. Undersökningar 30. Bok/Filmtips 31. I Media 32. Positiva/Negativa 33. Skratta är nyttigt 34. Utanför ämnet 35. Om sajten/Om iFokus
01. Akuta situationer

mår bara sämre och sämre

2018-01-20 18:52 #0 av: emeliiiiieee

har sedan en våldtäkt i april mått skit med depressioner i omgångar. fick antidepp och mådde fint tills dom sänkte den från 200mg till 50 i en omgång. har sedan dess testat massa olika mediciner men inget hjälper. upplever snarare att jag bara mår sämre och sämre i min depression. Har suicidtankar och planer. Vården tar det på allvar men mår ändå inte bättre. Vad ska jag göra?

Anmäl
2018-01-20 19:10 #1 av: vallhund

Svårt att tycka om dossänkningen av antidepressiva  när du inte skriver vilken sort.

Har du fått hjälp med traumabearbetning? Dvs samtalsbehandling enskilt eller i grupp?

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2018-01-20 19:19 #2 av: emeliiiiieee

Dom sänkte sertralin. 

Nä det är så lång väntetid

Anmäl
2018-01-23 09:04 #3 av: m2studio

Normalt man får  hjälp som traumabearbetning som #1 skrev för dig samt det finns Våldtäktsenhet som i samma bana kan hjälpa dig och så vit vet jag om du begära din Psykiater då kommer hen att höja Sertralin dosan från 50 till 100 och sen 150 och kan försätta till 200 också.

Enda saken det behövs göra är att kontakta din psykiater och berätta om att du hade bättre med den där dosan. 

För andra tycker jag att du ska absolut inte bortkastat ditt fina liv för en händelse som utfördes av en väldigt sjuk jä...l som inte förstått vilka konsekvensen du får efteråt och förstörde din normala liv. Istället borde du tänka i det bana att du är en så fint skapelse så att andra människor tycker om dig och behöver dig i livet. 

Ibland vi inte vet hur mycket vi spelar roll i livet för andra och spelar positiv i deras liv och hur mycket vi har värde helt enkelt. 

Depression är mycket jobbigt det vet jag men det går gå bearbeta och blir av med det, så håll ut, var stärk, försök att tänka positiv och hitta inom dig din värde som säkert kommer du blir överskattat av resultatet när du förstör hur mycket du behövs som individ i livet först för dig själv, för andra och för samhälle och hela universum.

Lycka till    

Anmäl
2018-01-28 10:01 #4 av: Patrikperssonoslo

Hej emeliiiiieee

Jag vet inte vad jag ska skriva. Att skriva något kan vara krångligt i en sådan situation som du är i. 

Jag kan skriva att jag ägnat mig åt att försöka få bort våldtäkter på arbetsplatser i Norden. 

Norden är ett av dem rikaste områdena i världen och våldtäkt är ett fattigdomsproblem tycker jag. Våldtäkter ingår i krig och svält och är inget som borde finnas i vår värld.

Jag tror att depressionen i ditt fall beror på vrede! Du är arg eftersom du blev dåligt behandlad. 

Men jag har en längre psykologisk nutidsförklaring som jag tänkte formulera här på forumet. Vi får se om jag hinner att skriva en sådan. 

Anmäl
2018-01-28 16:56 #5 av: OnlineCores

Att depression orsakas av vrede var nytt för mig.

http://www.johanydren.se/depression/depressionens-orsaker/

Anmäl
2018-01-29 12:04 #6 av: Patrikperssonoslo

Hej

Jo, i detta fall ja! 

Jag förmodar då att själva övergreppet orsakat depressionen och inte hennes ärftliga gener. 

Som på detta sätt:

För att orka gå framåt kan man ibland behöva hjälp av läkemedel mot depression. Det är inte märkvärdigare än att en diabetiker behöver insulin. Bakom nedstämdheten kan det finnas nedtryckt ilska som behöver släppas ut.

javascript:nicTemp(https://www.varkstaden.se/blogg/?p=314);

Problemet är att det finns enorma texter på internet och att man får leta i texten.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.