Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

01. Akuta situationer 02. Allmän psykiatri 03. Allmän psykologi 04. Personliga berättelser 05. Anhöriga 06. Behandling/Medicin 07. Beroende 08. Bipolär sjukdom/Manodepression 09. Depression/Ångest 10. Kronisk smärta påverkar själen 11. Neuropsykiatriskt 12. Personlighetsstörningar 13. Psykoser 14. Schizofreni 15. Stress/Tvångstankar 16. Sömnproblem 17. Tvångsvård/Rättsligt 18. Ätstörningar 20. Dagens fråga 21. Självtester 22. Stödorganisationer 23. Tänkvärt 24. Undersökningar 30. Bok/Filmtips 31. I Media 32. Positiva/Negativa 33. Skratta är nyttigt 34. Utanför ämnet 35. Om sajten/Om iFokus
03. Allmän psykologi

Hur hanterar man minnen?

2018-04-22 10:40 #0 av: Blåsfisken

Kanske fel kategori, isf sorry.

Jag har många jobbiga minnen, mycket från barndomen och tonåren, men även från det tidiga vuxenlivet. Så fort jag blir ensam bubblar tankarna och minnena upp. Jag brukar ge efter och supa bort det när det blir som mest trängt, om inte alkohol så tar jag mina sederande mediciner. 

Jag känner att jag blir helt handikappad av minnena, och dras ner djupt av dom. Mycket sorg för förlorad tid och panik över olika händelser. Jag har börjat att fly ensamheten med alla medel jag har, tyvärr har jag inte så många jag kan och vill anförtro mig åt, så att vara ensam är svårt att undvika. 

Har någon några tips på hur man kan hantera det bättre? Just nu är jag on the brink att go insane... 

Anmäl
2018-04-22 10:42 #1 av: Wijnja

Hade samma problem förrut jag tänker inte så mycket på det

Anmäl
2018-04-22 12:01 #2 av: OnlineCores

Det låter jobbigt. Det bästa jag kan komma på är att bygga upp nya minnen som kan börja ersätta de gamla. Vad tycker du om att göra?

Anmäl
2018-04-22 12:55 #3 av: Emo

Tycker du om att läsa, så kan det vara en hjälp. Jag har alltid en del böcker vid sängen, så jag kan hålla undan tråkiga tankar på nätterna, när det är svårt att sova.
Ett annat sätt är att försvinna in i ett trevligt dataspel.
Hur har du det med din tid? Har du tider att passa, så går det ju inte att läsa många timmar på natten.
Bägge de sätten är bättre än alkohol och tabletter, om man nu kan disponera sin tid som man vill.

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel  och Psykologi
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Anmäl
2018-04-22 13:03 #4 av: Farwuq

Det stämmer som skribenterna ovan sagt, skaffa nya positiva minnen.
Låt de gamla drunkna i nytt.

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi & Psykologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland


Anmäl
2018-04-22 17:53 #5 av: Blåsfisken

Wijnja: Det är det som inte riktigt funkar för mig...

OnlineCores: Jag är ganska uttömd på saker jag tycker om att göra efter flera års depressioner, känns som att jag tappade bort mig själv och allt som jag tyckte var roligt är inte det längre :( Var kreativ förr, men det känns som att förmågan och lusten har försvunnit. Virkar mycket iofs, men det är ganska ensamt.. Har tyvärr inte så många vänner, har lite trust issues efter många svek, och vet typ inte hur man skaffar nya hahha...

Emo: Jobbar natt så dom dagarna är det inte ett alternativ att läsa, har inte så mycket tid på mig att hämta mig mellan passen. Men iom att jag jobbar natt har jag många lediga dagar, då är det ju ett bra alternativ :) Ska man ha en tråkig bok så man blir trött eller en rolig?

Anmäl
2018-04-22 18:24 #6 av: Emo

Jag är glad att jag kan ägna mig mycket åt läsning. Det viktiga när man läser på nätterna är att kunna lägga boken ifrån sig när man blir sömnig. Det händer att jag lägger boken ifrån mig mitt i en mening, för fortsätter man, så håller man sig vaken länge tills nästa insomningssituation inträffar.

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel  och Psykologi
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.