Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen 01. Akuta situationer

02. Allmän psykiatri 03. Allmän psykologi 04. Personliga berättelser 05. Anhöriga 06. Behandling/Medicin 07. Beroende 08. Bipolär sjukdom/Manodepression 09. Depression/Ångest 10. Kronisk smärta påverkar själen 11. Neuropsykiatriskt 12. Personlighetsstörningar 13. Psykoser 14. Schizofreni 15. Stress/Tvångstankar 16. Sömnproblem 17. Tvångsvård/Rättsligt 18. Ätstörningar 20. Dagens fråga 21. Självtester 22. Stödorganisationer 23. Tänkvärt 24. Undersökningar 30. Bok/Filmtips 31. I Media 32. Positiva/Negativa 33. Skratta är nyttigt 34. Utanför ämnet 35. Om sajten/Om iFokus
01. Akuta situationer

Morgon problem

2018-04-27 15:26 #0 av: Linn Is The New

Jag har ett problem som påverkar ALLT. Jobb, familj och annat.

På morgonen är jag aldrig mig själv, jag är super trött och mår jätte dåligt. Som ett svart moln ligger över mig, kedjor i sängen som håller kvar mig. Min mor försöker  väcka mig, går in i rummet och ropar mitt namn. Jag svarar ofta inte mer än ett ord då jag inte kan prata överhuvudtaget? Som att jag är stum på morgonen i sängen? 

Jag försöker ta mig upp men kedjorna håller tillbaka mig. Ytligare en gång kommer hon ner och låter förbannad, skäller nästan på mig och säger ofta i stil med  "det blir alltid såhär" och andra saker jag tycker är jätte jobbigt. Det spelar ingen roll hur många timmar jag har sovit, jag är helt hopplös på morgonen. Nästan så jobbigt att jag funderat på att ta livet av mig.. Jag är 17 i höst.

Jag har också extrema mardrömmar ofta, men jag tycker inte de bör påverka morgonen så jätte mycket. Jag tror personligen att jag inte kommer kunna ha ett vanligt jobb när jag blir stor, detta har varit sen redan ung ålder.  Jag har testat sömn mediciner, de hjälper typ inget.  

Anmäl
2018-04-27 15:49 #1 av: vallhund

Lämpligen  kontaktar du psykiatrin, eller BUP/Udomsmottagning i din kommun.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2018-04-27 15:58 #2 av: MonicaLagerquist

Försök att få morgonrutinerna lite positivare.

Planera in något du gillar att göra direkt på morgonen och anpassa tiden att vakna efter det.

Ta ett skönt bad om du gillar att bada.Drick en kopp gott the om det är det du gillar.

Gillar du att läsa spela spel eller vad det nu än planera in så att du har tid för det på morgonen.

Att vakan av att någon tjatar och gnäller på en gör ju inte livet direkt roligare.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-04-27 17:17 #3 av: Caeli

Ha ett glas juice eller en chokladbit på sängbordet och ta det direkt när du vaknar. Kanske är ditt blodsocker lite väl lågt på morgonen, kan vara så även om man inte är diabetiker.

10% av livet är underbart, 10% är svårt, 80% är vad du själv gör det till.
Anmäl
2018-04-27 21:17 #4 av: Lona

Är det lättare på helgerna?
Har du någon bra rutin på morgonen, eller "vimsar du omkring"? Det kan vara lättare om man tex har duschat kvällen innan så att man slipper det på morgonen, lagt fram kläderna man ska ha, förberett frukost osv.
Håller annars med övriga svar, men undrar en sak till; hur trivs du i skolan/på jobbet? När på dagen brukar måendet vända och hur mår du på kvällen när du ska lägga dig?
Vilka sömnmediciner har du testat? en del blir man 100 ggr värre av...

"Glass löser allt!" /Källa Glassgård, Öland
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2018-04-30 11:18 #5 av: Farwuq

#0 Har du mardrömmar, är de i samband med sömnparalys?

För min egen del är morgnarna den bästa tiden. Jag sover dåligt, och i dag t.ex. gick jag ut strax före 3 och tittade på fullmånen medans jag gick till gymmet. På morgnarna är luften oftast frisk och fin, t.o.m. här i stan.

I vilket fall som helst, så bör du tala med din skolsköterska om du går i skolan, eller som du fått råd om ovan, tala med BUP/Ungdomsmottagningen i din kommun.

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland

Anmäl
2018-04-30 13:40 #6 av: kamjal#


Anmäl
2018-04-30 14:22 #7 av: Lona

#6, Har du möjligen postat i fel tråd? Låter som att svaret hör hemma i en annan av de aktuella trådarna på psykologisajten :-)

"Glass löser allt!" /Källa Glassgård, Öland
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.