03. Allmän psykologi

Är sjukt orolig nu! =(

2009-11-02 23:14 #0 av: pernillaa

Hej

Jag vet att det troligtvis inte kommer något svar från någon ikväll och även om det kommer ett så kommer det nog inte hjälpa något. Vill bara skriva av mig så att jag förhoppningsvis kan sova lite inatt. Tankarna går bara runt runt i huvudet på mig.

Jag har en väldigt nära vän, en kille som jag lärde känna under en otroligt svår tid i mitt liv för nästan 10 år sedan nu. Jag älskar honom verkligen som kompis och värderar vår vänskap väldigt högt. Han får mig att må bra, han är ödmjuk, lyssnar när jag behöver det och han finns alltid kvar, på samma plan som tidigare, trots att vi ibland har perioder då vi inte pratar med varandra för att ingen av oss orkar.

Den här killen föddes för tidigt och har problem med trycket i hjärnan och har genomgått flera operationer för att ordna detta men läkarna får ingen kontroll över det riktigt. Han mår nästan alltid dåligt, för dåligt för att kunna vara ute bland folk, han knaprar tabletter dagarna i ända och får kämpa varje dag. Nu försökte jag få kontakt med honom för några veckor sedan och skickade sms, ringde och lämnade meddelande på hans mobilsvar och har sen dess låtit det vara för att inte kväva honom. Försökte nu ikväll igen och telefonen är fortfarande död. Hittar inget nytt nummer registrerat på honom heller. Fan, tänk om det har hänt någonting. Sist jag pratade med honom så mådde han inte alls bra. Var yr och ramlade av data-stolen osv. Usch, hemska tanke, om det har hänt honom någonting. =(

Skickade ett sms ikväll till en av våra gemensamma kompisar som bor i samma stad som honom och som brukar ha lite mer frekvent kontakt med honom. Även han är synskadad precis som den här killen som jag inte får tag på så nyheter som att det har hänt någonting med honom kanske hade nått den här gemensamma kompisen tänkte jag. Men han visste inte var han var och var själv fundersam och orolig. Det hjälpte ju inte direkt. =(

Imorgon ska jag ringa runt till alla med samma efternamn som han i den staden och se om jag hittar av hans föräldrar eller syskon, för dom måste ju veta. Annars far jag hem till honom, bryter mig in om jag måste. Vill bara gråta av oro.

Troligtvis är det bara något fel på telefonen och mitt nummer försvunnit med den och sen kanske han inte har haft ork att leta reda på mitt nummer och berätta om sitt nya nummer om han har något ens. Han måste ha en speciell telefon för att kunna se vad som står osv och dom får man nog inte hem i brevlådan på ett dygn.

Nu ska jag försöka sova för han är ju knappats förtjänt av att jag inte sover någonting.

Nu har jag fått lufta i alla fall.

Kram på er

 

Ha en bra dag! // Pernilla


Anmäl
2009-11-02 23:32 #1 av: Cochon

Usch, så hämskt, vet inte vad jag ska säga, men att du verkligen vill hitta honom är starkt, om han viste ;)
 Kram, hoppas det blir bra :)

Anmäl
2009-11-02 23:52 #2 av: pernillaa

Tack. Lade mig isängen och försökte blunda men jag blev bara meroch mer spänd och paniken bara växer så ska ta mig en kopp te och försöka lugna mig. Önskar natten gick snabbare så jag fick börja ringa runt. Skickade ett sms till min lillasyster nu som har det väldigt tufft som flyttat till andra delen av sverige men ej heller där går mitt sms fram. Minns att morsan min nämnde att hon inte fick något var där för några dagar sedan, hoppas någon fått tag på henne efter det. Det inträffade en incident med henne för en vecka sen eller så som gör att man kan vara orolig för hennes psykiska mående, mer än vanligt. Huga, alla bara försvinner och jag med mitt katastroftänkande. Äsch, det är inte synd om mig, bara önskar att man visste någonting. Men det är väl bra att få öva lite inför mins sons kommande ungdomsdagar. Tungan ute

Troligtvis kommer jag få tag på någon av hans familjemedlemmar imorgon som kommer att säga att det är bra med honom men att han inte har någon mobil för tillfället. Så jag oroar mig säkert i onödan. Har det hänt något så oroar jag mig ändå i onödan. Men det är inte så lätt att styra över sina känslor.

Te var det ja. Stavar man the eller te?

Ha en bra dag! // Pernilla


Anmäl
2009-11-02 23:58 #3 av: Cochon

#2 Ja, någon sittre någon stans och leker med en, livet leker med en, ödet eller vad är det ;D
Jag skriver te :P

Anmäl
2009-11-03 00:31 #4 av: pernillaa

Struntade i mitt te och tog mig ett par snapsar vodka istället. Lite starkare grejer för ikväll. Flört

Usch vad illa det luktar från soporna känner jag nu.    (För att byta fokus för min egen delTungan ute)

Ha en bra dag! // Pernilla


Anmäl
2009-11-03 01:09 #5 av: Aviendha

Stackare! Det är en av mina mardrömmar. Hoppas du får klarhet.

Förresten, det finns ett bra bot; släng ut soporna ;)

Anmäl
2009-11-03 11:10 #6 av: pernillaa

Haha, tack för tipset. =)

Ska göra det så fort jag har kommit ur morgonrocken.

Jag har ringt runt till alla med samma efternamn nu på morgonen, i en lista av 9 st så fick jag på sista numret tag på hans mormor som gav mig numret till hans mamma som isin tur berättade för mig att han för två veckor sen åkt in på akuten för att han kräkts och varit så dålig och det visat sig att han åkt på en infektion i huvudet kring den där shunten som han har(manick som reglerar flödet av vätskorna i hjärnan). Så dom fick operera ut den och har låtit honomligga på dränage sen dess men var pigg nu. Jag fick numret till hans sal och även beskrivning hur man hittar dit så ska fara och hälsa på honom någon dag här framöver.

Oj vilken lättnad. Hade ju på känn att det var påväg utför för hans del och det var mycket riktigt så men det blev inte värre än att han fick hjälp. Så han har varit sängliggandes i 2 veckor, stackars människa.

Men nu är jag lugn, vill dock dit med en gång och hälsa på honom. Ringer helst inte i onödan.

Sms:et till lillsyrran kom fram inatt också, skönt. =)

Ha en bra dag! // Pernilla


Anmäl
2009-11-03 11:27 #7 av: pernillaa

Känns så dumt bara att jag väntade så länge med att försöka få tag på hans familj men samtidigt har vi en rätt så sporadisk kontakt och vi bor inte ens i samma stad.

Kanske borde ha värre samvete jämtemot soporna som måste ligga i sin egen lukt på det här sättet. Tungan ute

Nä nu är det kaffe som gäller, sen ska jag duscha, ta på mig riktiga kläder, ta ut soporna, röja upp här och sen ska jag till stan för att köpa födelsedagspresent till pojkvännen som fyller år snart och så ska jag hälsa på min stackars vän på lasarettet. Vad tar man med åt en pigg människa som legat sig tok-less i en säng i 2 veckor?

Ha en bra dag! // Pernilla


Anmäl
2009-11-03 11:38 #8 av: Aviendha

Åh, vad skönt att få veta!

Hm, tidningar om det är ngt speciellt intresse han har. Garn, virknål och en enkel beskrivning ;) Tror dock att ditt besök kommer bli mycket uppskattat!

Anmäl
2009-11-03 12:08 #9 av: pernillaa

Ja det tror jag också. Eftersom han är synskadad är det väldigt begränsat med alternativ att välja mellan så...

Ha en bra dag! // Pernilla


Anmäl
2009-11-03 12:46 #10 av: Aviendha

Oj, förlåt! Missade den biten! Men en ljudbok eller så?

Anmäl
2009-11-03 12:58 #11 av: pernillaa

Ja kanske det kanske. Tack för tipset. =)

Ha en bra dag! // Pernilla


Anmäl
2009-11-03 17:07 #12 av: JohannaEkroth

Och så kom tårarna av lättnad som vanligt vid inlägg nr6. Gråter Tänk att jag är så känslig. Skäms Oskyldig

 

Roligt iaf att höra, Pernilla, att det ordnade sig med din vän! Skrattande

Blev mormodern och modern överraskad när du ringde då? Glad

Jobbar på Anhöriga, BokstavsfolkHuvudvärk och Mag- & Tarmsjukdomar iFokus. 
Suicide doesn't take away the pain, it gives it to someone else -

Anmäl
2009-11-03 20:10 #13 av: pernillaa

Vad fint att du engagerar dig så BusHanna. =) Är sjlv likadan. Kan reagera starkt trots att det inte involverar mig på något sätt.

Jag vet inte om dom blev så överraskade. Mormoderna ger jag inte mycket för dock. Hon lät mig veta att han låg på sjukhus men sa att hon inte ville berätta varför. Då blir man ju inte mindre orolig.

Var i alla fall och hälsade på honom på sjukhuset idag. Han hade slangar överallt och eksem av antibiotikan och ärr, stygn och lappar överallt, som en trasdocka. =(

Men han är så tapper, frågade hur jag mådde och berättade precis alla tekniska termer kring operationerna och hur läget var med honom och sånt. Men det syntes att han fick svälja några gånger extra efter att han tackat för omtanken, att vi kom förbi, att det betydde mycket för honom eftersom han är så bunden där, att han känner sig ensam, stackars vännen. =(

Jaja, men han var ändå så pigg så han hunnit bli less på att vara där efter 16 dagar i sängen.

 

Ha en bra dag! // Pernilla


Anmäl
2009-11-03 20:47 #14 av: Cochon

Skönt att han ändån lever, vad gav du honom nu då? :P

Anmäl
2009-11-03 20:50 #15 av: pernillaa

Ingenting. Lite kärlek och omtanke bara. =) Och mitt nummer med en invit att ringa om han ville prata av sig och fördriva tiden.

Ha en bra dag! // Pernilla


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.