Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

01. Akuta situationer 02. Allmän psykiatri 03. Allmän psykologi 04. Personliga berättelser 05. Anhöriga 06. Behandling/Medicin 07. Beroende 08. Bipolär sjukdom/Manodepression 09. Depression/Ångest 10. Kronisk smärta påverkar själen 11. Neuropsykiatriskt 12. Personlighetsstörningar 13. Psykoser 14. Schizofreni 15. Stress/Tvångstankar 16. Sömnproblem 17. Tvångsvård/Rättsligt 18. Ätstörningar 20. Dagens fråga 21. Självtester 22. Stödorganisationer 23. Tänkvärt 24. Undersökningar 30. Bok/Filmtips 31. I Media 32. Positiva/Negativa 33. Skratta är nyttigt 34. Utanför ämnet 35. Om sajten/Om iFokus
06. Behandling/Medicin

fibromyalgiskov

2009-08-25 12:38 #0 av: lakrits69

Jag har inte haft någon fibromyalgiskov sedan juni men i morse kl 7 hälsade den på igen. Jag vaknade och kände mig stel och öm i kroppen och kände efter, fan! där kom det där pulserande stickande skiten som hoppade runt på helt ologiska platser på kroppen. Det känns som kroppen krackelerar och det är så svårt att få kroppen att slappna av och få ro. Jag verkligen kämpade i 2 timmar och låg kvar i sängen och försökte men en massa liggställningar med kuddar och avslappnande andning. Det har jag lärt mig sedan tidgare att det bästa är ett ta vara på morgontröttheten när man fortfarande är lite groggy i kroppen och försökta ta igen sig. Det funkade till viss del men såg i spegeln att jag hade jätte glansiga ögon. Fan! Jag trodde inte att skiten skulle komma nu när jag äter sertralin!

Idag skall jag prata med kuratorn på vårdcentralen och det kommer att ta mycket energi och det vet jag är inte bra...få se hur det går och vad kroppen säger.

Anmäl
2009-08-25 17:09 #1 av: isa

Jag lider med dig. Jag vet hur det känns när kroppen bråkar med en. Det är verkligen inte roligt. Hela personligheten sänks neråt.

Jag hoppas verkligen du får någon ny smärtlindring.

Har du varit hos smärtklinik?

Funkar en lång varm dusch? som lite lindring? eller det kanske gör ont med duschstrålarna? ett långt varmt bad?

Har du provat akupunktur mot smärtorna nån gång?

Eller TENS? ( elektriska impulser )?

Varit hos sjukgymnast?

Värmedynor?

obs! ovanstående förslag, vill jag inte att du ska ta som någon klämkäck info. Jag vet hur jobbigt det är med smärta i kroppen. Jag vill bara visa att jag stöttar dig, och att du är inte ensam om detta jobbiga.! Och hjälp finns, men den tar ju tyvärr aldrig bort hela smärtan, som vi vet, vi med kronisk smärta.

många stöttande värmekramar från isa

Anmäl
2009-08-25 17:32 #2 av: lakrits69

Har inte varit på smärtklinik men allt det andra har jag testat.

Jag är inte så förtjust i värme genom att jag får lite feber, hellre lite svalt i så fall.

TENS fungerar faktiskt ganska bra mot sömnproblem om man kör en halvtimme rejält i nacken men då gäller det de sitter på rätt annars jäklar sticker det tillTyst

Det har gått bra idag hos kuratorn. Nu är jag bara hemskt trött men vill inte somna för då får jag ännu svårare att somna på kvällen.

Skall testa spikmatta men får nog se över budgeten först.

Det som fungerar absolut bäst mot smärtan är att kapitulera, liksom släppa allt, ge upp...

En bra ställning är som när man ber till mecka, antingen armarna upp eller längs sidorna. Andningen blir djurpare och bättre. Jag kan nästan bli hög och euforisk när jag uppnår djup avslappning.

Men jag tar mig inte tid till det så ofta som jag behöver, är så stressad.

Din tillflykts ort är hos vildfåglarna, du kanske skulle försöka att mentalt ta fram dem i sinnet när du behöver!

Det måste vara fruktansvärt att ha ont hela tiden! Mitt längsta skov var i ett halvår och jag höll på att bli knäpp, man ville fly från sin kropp hela tiden.

Anmäl
2009-08-25 18:05 #3 av: isa

#2 Känner igen det där med att man vill fly från sin egen kropp - det vill jag ofta.Skönt att det gick bra hos kuratorn idag för dig i alla fall. Jag misstänkte att du redan provat det mesta. Det brukar vara så med oss som har smärta. Jag tycker du ska ordna en remiss till smärtkliniken. De är i alla fall specialister på smärta, så "lite" mer fattar dom , än vanliga läkare. Framförallt har jag märkt att de är mycket förstående om det här med att kronisk smärta påverkar psyket.

Jag brukar tänka på mina rovfåglar när det är som värst, och då blir jag lite gladare. Men jag tar nog inte fram dem tillräckligt starkt i mitt sinne. En gång kom jag riktigt nära, det kändes nästan som jag satt där ute i mitt naturreservat och fågelskådade. Men jag vet inte riktigt hur jag gjorde. Jag tänkte bara jätteintensivt på rovfåglarna och på berget där jag sitter och som sagt, det kändes nästan som jag var där. Men så ringde telefonen och störde allting. Sen dess har jag inte kunnat framkalla bilden så starkt och klart igen.

När ekonomin tillåter, ska jag kontakta någon proffisionell människa som sysslar med något liknande hypnos, fast inte riktig hypnos. Utan tankeöverföring till mig själv. Vad kan det heta?

Anmäl
2009-08-25 19:05 #4 av: lakrits69

Hur är din smärta?

Har du testat meditation?

Jag har blivit bättre och bättre med åren (10 år) att häva skoven.

Du måste ta dig tid och vara lite egosist när du gör och skita i precis allt.

Jag brukar börja med sitta eller ligga så bekvämta som möjligt men jag får sno på mig hur mycket jag vill  eller typ klia mig på näsan, man ska ju inte ligga där som en väluppfostrad dockaSkrikandes

Det viktiga är att det ska var kravlöst!

Jag kontrollerar emellanåt att käkmuskeln är avslappnad, är den väldigt spänd öppnar jag munnen lite grann medvetet.

Antingen fixerar jag blicken på något eller så blundar jag. Jag kan också sitta med armbågarna i bordet och vila huvudet i händerna.

Nu tänker jag mindre och mindre och försvinner, det är inte farligt, det är bra, bara en liten resa, jag behöver inte vara på min vakt, inget kan hända, det skönt. Efter ett tag har jag lugn och skön andningen, jag tvingar inte mig själv till någon perfekt andning utan den kommer efter tag av sig själv.

Om man har svårt att inte tänka på något kan man använda ett mantra, typ tjo- san

Det gör inget om det inte funkar på en gång, detta är ingen prestation med stress utan det är din egna tid som du gör bara för din skull. Du förtjänar och är värd det (uppfyll dig själv med den känslan)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.