06. Behandling/Medicin

Skiten ska ut! 3

2009-08-04 14:26 #0 av: lakrits69

När började din värk och eller sömnproblem?

 

----------------------------------------------------------------

När jag fick veta att min son hade blivit misshandel under flera år av sin far och samtidigt höll på att skriva mitt examensarbete!

Då tänker många nog, hur kunde hon missa detta!?

Barn är så lojala mot sina föräldrar så att det är äckligt!

Han blev inte halvt ihjälslagen utan fick knuffar, sparkar och lagom dunkningar som bara gav små blåmärken ibland.

Hans pappa har ett sådant ursinne som kan sätta skräck på den tuffaste.

Jag har fått veta nu efteråt att personer som är högröda i ansiktet är OK men personer som blir vita i ansiktet är livsfarliga, de har tappat besinningen helt! Sådana personer ska man inte befatta sig med! Mitt ex var den senare varianten!

 

Anmäl
2009-08-04 14:37 #1 av: [aspie]

Min värk började i tidiga tonåren, huvudvärken när jag var barn, sömnproblem med för mkt eller för lite sömn eller på fel tider har jag haft så länge jag kan minnas

Anmäl
2009-08-04 14:49 #2 av: David

Sömnproblem har jag haft så länge jag kan minnas, men på "allvar" (läs, medicinerad för) i omkring 8-9 år.

Värk, beror helt på vad man menar med värk. Fysisk värk som jag ofta har i nacke/rygg kom relativt tidigt, tidigare än sömnproblemen. Hade sådant arbete som krävde rätt mycket fysiskt av mig, och det höll inte ryggen för. Nacken tror jag är kom när jag började spänna mig som en fiolsträng.

// David

Ett hem utan katt är bara ett hus...

Anmäl
2009-08-04 14:51 #3 av: [aspie]

Jag syftar på smärta pga av psykiska orsaker i mitt inlägg ovan #1

Anmäl
2009-08-04 15:14 #4 av: Pialinn

Åkte ut och in på barnsjukhuset för magont redan som 7-8 åring. Ingen förstod att det var pga psykiska problem. Först som tonåring fick jag adekvat hjälp.

Far ej fortare fram än din skyddsängel flyger!

Anmäl
2009-08-04 15:36 #5 av: Aviendha

Jag har alltid tagit min tillflykt till sömnen, men efter att jag gick in i väggen första gången (17) började jag få svårt att sova. Lyckligtvis gav det med sig efter ett par månader, men nu är jag där igen, och sover bara tack vare insomningsmedicin sedan våren. Hoppas att det går över även denna gång.

Anmäl
2009-08-04 15:43 #6 av: Zaphix

Har inga sömnproblem längre, underbart att bara kunna lägga sig och somna direkt. Däremot är jag trött konstant pga. medicinen. Kan sova 3 timmar på eftermiddagen och ändå somna vid tio på kvällen och sova till tio dagen efter. Men det blir bättre efter utrappningen av medicinen.

Däremot har jag magkatarr, haft det sedan jag var 9-10 år. Antagligen började den pga. stress och att jag mådde psykiskt dåligt. Nu har jag det i perioder. När jag har det kan jag bara ligga ned i fosterställning, möjligtvis spy emellanåt. Har dock blivit bättre efter homeopatbehandling. :)

Anmäl
2009-08-04 16:59 #7 av: Citronmeliss

Runt skolstarten tror jag det var.

Sökte i alla fall hjälp för min värkande mage och mina sömnproblem då, i 1-2:an!

Sedan kom huvudvärken i klass 5..

Sedan har det bara rullat på.

Att det hela tiden varit psykisk ohälsa som visade sig i form av somatiska problem, kom ingen på förrän jag var vuxen.

Nu i vuxen ålder har jag, förutom värken i själen fått "riktig värk" i mina leder..

Anmäl
2009-08-04 17:01 #8 av: annemaria1962

problem med värken den började för säkert över 10 år sedan! o sömnproblemen har kommit vart efter i o m detta. o detta är nu något som finns i det dagliga livet. finns nätter då jag kan sova riktigt gott! då är man ju helt stum då man vaknar o märker det!! Skrattande men det är mycket sällan det är så!!

utan det krävs medisiner för värken o sömn innan jag lägger mig. annars räcker det inte lång stund innan jag får ta mig nedför trapporna med möda o ta medisinerna då. o så sitta o glo på tv:n eller vid datorn, tills det böjar verka....

Anmäl
2009-08-04 18:02 #9 av: Bergspuman

Riktiga sömnproblem började jag känna av först när jag var 39 och hade jobbat ca 1 år hos en hemsk chef, Bossen From Hell, troligen en psykopat. Gud vad han malde ner mig. Ca 2 månader efter att jag slutade där, bröt depressionen ut. Dessförinnan hade jag varit frisk i 12 år. Efter det, har jag haft sömnproblem av o till. Mest det att vakna för tidigt och inte kunna somna om. Men har ändå valt att inte använda sömntabletter, mkt för att jag är så rädd att mista min "naturliga" sömn...

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.