03. Allmän psykologi

Att lita på människor

2014-09-15 22:26 #0 av: Blanksteg

Hej!

Jag kom att tänka på en sak. Jag hämtade nyss ett paket från kiosken som skickats med DHL. Alla tre ur personalen (jättesnälla, verkligen)  hjälpte mig att flytta över varorna från kartongen till kassar istället då kartongen var för tung att bära bara sådär, trots att det bara handlade om 300 m. En av dem erbjöd sig att skjutsa mig hem till lägenheten i hans bil. Jag tackade dock nej, för jag har ju i bakhuvudet att man inte ska sätta sig i en främmande persons bil, oavsett.

Men hur tänker ni kring det? Är jag lite för paranoid? Nu hade jag inga tankar alls om att personen skulle vara farlig, utan nejet kom automatiskt bara. Men skulle ni ha tackat ja utan vidare?

Jag känner bara att jag har lätt för att inte lita på människor, även när jag inte ens tror att jag inte kan lita på dem. Det är ett slags invand paranoia, eller nåt. Kanske har sitt ursprung i mobbingen från grundskolan...

Anmäl
2014-09-15 22:39 #1 av: mimåne

Jag är godtrogen men hade ändå inte tackat Ja. Det känns mer som en princip sak snarare än en tillitsfråga.

Medarbetare på akvariefisk ifokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.