09. Depression/Ångest

Nytt jobb...panikångest?!

2014-12-19 17:28 #0 av: violeeently

Jag har flyttat till en ny  stad för 1 månad sen. Jag har jobbat på mitt nya jobb i 3 veckor cirka. Jag får fet ångest över att gå dit även om det är exakt samma jobb jag hade på förgående ort. 

Jag skakar, gråter, kan inte sova och gruvar mig varenda dag över att gå till jobbet, får ingen lust att göra något roligt på min fria tid då den tiden går till att fokusera på att andas ungefär >.<  Varför känner jag såhär? Nytt jobb + ny stad på samma gång? Jobbar dessutom i hemtjänsten så är ju att hitta och jobba ensam. Alla brukare är jätte snälla och jag hittar till alla, kollegorna är snälla så det är inte det.

Hur länge ska man behöva känna såhär och varför? :(

Anmäl
2014-12-19 17:44 #1 av: Sjöstjärna

Så ska du inte behöva känna alls och varför du känner så kan bara du själv svara på. Ställ frågor till dig själv och leta i ditt inre efter svaren, frågor som: När slår ångesten på? Vilka tankar känns värst? Finns det något som känns bra att tänka på? När började jag känna så här? Vad händer i samband med att det började? Vilka yttre faktorer påverkar mig? Vilka inre faktorer påverkar mig? Vad skulle jag vilja ändra på? Hur skulle livet se ut om jag fick precis som jag vill? osv tills du hittar vad det är som ger di gångest. När du väl vet vad som triggat igång det är det lättare att komma till rätta med problemet.

Anmäl
2014-12-19 17:55 #2 av: GiraffTunga

Snälla sök hjälp.. Jag har ångest och jag tar tabletter 2 st jag tycker du borde söka hjälp och få tabletter som lugnar ner dig. Du förtjänar ej att känna så. Skickar massa styrkekramar.

Anmäl
2014-12-19 17:58 #3 av: Sjöstjärna

Tabletter bör vara en sista utväg när inget annat fungerar, inte första åtgärden.

Anmäl
2014-12-19 18:00 #4 av: violeeently

Jag har jobbat i 3 veckor bara och man kan liksom inte vänja sig och bli trygg pang bom. Ångesten har börjat avta men jag är nervös varje dag hela tiden till jag kommer till jobbet, då släpper det.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.