Etikettersjälvtesterundersökningar
Läst 24867 ggr
[aspie]
2009-02-21, 11:07

Anlagstest/persontypstest

Här har ni en sida där ni kan göra ett "persontypstest" och därifrån gå vidare och se vilket yrke ni bäst skulle passa till. Dessutom tror jag det kan finnas mycket annat intressant här för många. Detta test ska vara helt ok och inte något skräp enligt min handledare.

Även på detta test framkom det att jag är en mycket känslig människa. Minns bara inte vilka yrken jag passade bäst med.

http://jobsafari.se/

Maja
2009-02-21, 14:36
#1

Intressant! :)

Din persontypkod: ESFP
"Fokus på att skapa en optimistisk stämning för andra människor"

ESFP-typer är ofta charmerande, intagande och livliga personer som tycker om att leva i nuet och skapa liv och rörelse omkring sig. Deras talang ligger i att kunna motivera, engagera och underhålla andra. De försöker inte att ta sig själva allt för allvarligt och skapar därför en rörlig och optimistisk stämning omkring sig. De trivs bäst med att ha människor omkring sig och kommer att göra mycket för att slippa bli isolerade och ensamma.

För ESFP-typer är det därför viktigt att organisationen eller företaget är obyråkratiskt så att det finns möjlighet till snabb handling. Ofta hittar man ESFP-personer i jobb där de kan använda sin talang till att motivera, engagera och underhålla andra. Därför hittar man dem gärna i befattningar där de har kontakt med många människor, t.ex. inom friskvård, men även undervisning och arbete med barn lockar många ESFP:er. Oftast hittar man dem inom:

 • undervisning
 • coaching
 • barn- och ungdomsområdet
 • sjukvården
 • försäljning
 • personlig service

Följande kända personer har persontypen ESFP: Pablo Picasso, Elvis Presley, Bill Clinton

Med vänlig hälsning,
Maja
Sajtvärd på Islandshäst iFokus
Medarbetare på Ridsport iFokus

[aspie]
2009-02-21, 14:42
#2

Jag var något liknande dig.Men hade kända personer som bl. Barbara Streisand som var samma personlighet som jag. Måste nog göra testet igen sen när jag orkar

[aspie]
2009-02-21, 15:11
#3
Hmmm, igår var det inte samma resultat, men det kanske beror på att jag kände mig stressad just då? Så här blev mitt resultat i varje fall.
Din persontypkod: INFP
"Fokus på att skapa samförstånd och gemensamma värden"

INFP-typer är ofta lojala, nyfikna och idealistiska personer som tycker om att undersöka och blotta det som ligger under ytan hos sig själva och andra. Deras talang ligger i att hjälpa andra människor med att förtydliga förhållanden, värden och identitet. Då deras inre värden och övertygelser i hög grad styr allt vad de gör i livet, är det viktigt att de sysslar med något som är meningsfullt och betydelsefullt för dem.

För INFP-typer är det viktigt, att organisationen eller företaget har en lösare struktur med få regler. Ofta hittar man INFP-typer i jobb där de kan använda sin talang till att hjälpa andra människor med att förtydliga förhållanden, värden och identitet. Därför finns de ofta i befattningar där de kan vara med och främja den personliga utvecklingen och tillväxten hos andra människor. Oftast hittas de inom:

Följande kända personer har persontypen INFP: Albert Schweitzer, Prinsesse Diana, Aldous Huxley

Aviendha
2009-02-21, 15:17
#4

Tyckte det stämde rätt hyfsat faktiskt, även om jag i många situationer i testet fick lika många "poäng". Dock gillar jag inte alls jobbförslagen, jobbat som säljare och jag trivs inte alls som det ;)

ESTJ-typer är ofta rationella, lojala och beslutsamma personer, som gillar struktur, planering och effektivitet. Deras främsta talang är att strukturera och skapa ordning i saker och ting, så att arbetsuppgifterna kan avslutas. De är bra på att följa upp och berömma de personer som har utfört arbetet. De passar bäst för att arbeta inom existerande strukturer efter uppgjorda procedurer.

För ESTJ-typer är det viktigt att organisationen eller företaget är strukturerat och välorganiserat, så att de kan bygga upp välfungerande procedurer för att utföra arbetet. Man hittar därför oftast denna typ i hierarkiska organisationer. Ofta hittar man ESTJ-personer i jobb där de kan utnyttja sin begåvning för att strukturera och bringa ordning i saker och ting snabbt och effektivt, så att målet kan nås. Därför hittas de oftast inom:

* försäljning
* ledning
* undervisning i tekniska ämnen
* polis och försvar
* chefer i mindre företag
* personlig service

hus-musen
2009-02-21, 15:49
#5

Min personlighetstyp:

Allvarliga och lågmälda. Söker trygghet och ett lugnt liv. Ytterst noggranna, ansvarstagande och pålitliga. God koncentrationsförmåga. Ofta positiva till att upprätthålla existerande traditioner och institutioner. Arbetar hårt och är välorganiserade. Målinriktade. När de väl bestämt sig kommer de nästan alltid att framgångsrikt slutföra sina projekt.

Karriärer som skulle kunna passa susanne:

Företagsledare, operativa chefer, administratörer, kamrerer, banktjänstemän, poliser, detektiver, domare, advokater, läkare, tandläkare, programmerare, systemvetare, dataspecialister, revisorer, elektriker, matematiklärare, maskiningenjörer, stålarbetare, tekniker.

Stämde väldigt bra in på mig!

Qui dormit, non peccat

 


[aspie]
2009-02-21, 16:10
#6

Tror nog att mitt resultat stämmer ganska bra oxå. Men en del yrken som förslagsvis kom upp vill jag absolut inte hålla på med.

hus-musen
2009-02-21, 16:15
#7

#6 Nee alla yrken kan jag inte hålla med om heller, men i det stora hela stämmer det=)

Jag är ju utbildad lastbilsmekaniker och är teknisk, har gjort en del elektrikerjobb, och jag får alltid höra att jag skulle söka till advokat, lärare, läkare eller att jag kommer hamna som högsta chef för ett företag=) Min gamla chef tyckte att jag skulle stsa på att bli VD för vovlo hälsingland=) Och då var jag bara 18-19 år!

Qui dormit, non peccat

 


[aspie]
2009-02-21, 16:22
#8

#/

He he he, du kanske skulle statsat på VD Flört

Förresten! När jag var en ca 16-17 år fick jag göra ett anlagstest då jag inte visste vad jag ville bli. Resultatet blev;

Urmakare, optiker, tandtekniker, bilmek, radio och tv reparatör m.m. Hade tyvärr för dåliga betyg för att utbilda mig vidare. Men tekniska är vi tydligen båda två Skrattande

hus-musen
2009-02-21, 16:29
#9

#8 Va skoj med någon som är liknandeGlad

Jo jag skulle nog ha gjort det, men istället flyttade jag till sthlm till min kille o vart depprimerad o arbetslös.. Eller tvärtom  kanske, klarar inte va att sitta sysslolös! Nu är det bättre så jag jobbar som barnskötare och håller på o utbildar mig till barnskötare och lärareSkrattande Haha, där gick ju testförslaget in igen oxå, de tänkte jag inte på när jag skrev de förra!

Blir lite rädd för sånna där test tror jagTungan ute

Qui dormit, non peccat

 


[aspie]
2009-02-21, 17:01
#10

he he he, där sprack det direkt. Jag orkar inte med en massa barn alls. Men jag tycker om dom ändåFlört

hus-musen
2009-02-21, 17:04
#11

#10 Hihi de är skillnad på barn och snorungar=) Vissa tål jag bara inte! Jag gillar barn mellan 0-3 år sen vill jag inte se dem förrän de fyller 15Skrattande

Qui dormit, non peccat

 


[aspie]
2009-02-21, 17:15
#12

Ja, det skulle nog gå ganska bra för mig oxå om jag inte hade erfarenhet av ett barn med svår ADHD och ett tillstånd, tillhörande autistspektrumet. Inte skojsigt alls, vare sig för henne eller mig. Men vi älskar varandra och är de bästa vänner trots alla svårigheterFlört 

Hon har förresten haft många råttor. Inga nu, men en massa andra djur iställetFlört

hus-musen
2009-02-21, 17:34
#13

#12 Ja de förstår jag, sånna barn beroende på vilken grad de är i är inte lätta att handskas med alla gånger.. Min fd granne har 3 sånna ungar, vet ibland inte om jag tycker om dem eller om jag vill dänga dem! Har oxå jobbat med dem o de kräver mer tålamod än vad jag är kapabel till många gånger..

Men de är ju bra att ni är bästa vänner nuGlad Jag beundrar ditt tålamod, eftersom jag vet hur tufft de är o att man vill ge upp ibland. Hihi jasså hade hon råttor oxåGlad Bästa djuret tycker jag iafFlört Älskar mina bäbisar=)

Qui dormit, non peccat

 


[aspie]
2009-02-21, 17:45
#14

Just det, mina bäbbar kallade hon sina råttor. Hennes favorit hängde med i hennes ficka eller i hennes luva på jackan vart vi än gick. En gång hade vi med oss råttan in i en affär. Expediten stelande till av skräck och vi hade jättekul. Ja expediten skrattade själv till slut Flört

hus-musen
2009-02-21, 17:54
#15

#14 Haha ja jag tror att alla råttägare kallar sina råttor för bäbisarSkrattande Mina hänger med överallt oxå, dock inte på mataffärer om jag inte har dem i bur=) Underbara djur som hjälpt mig igenom mycket! Förstår att expediten blec chokad, haha=) Tur att hon kom över det=)

Qui dormit, non peccat

 


Jea59
2009-02-22, 10:52
#16

Min personlighet var Extrovert, intution, känslig, värderande.

Jag skulle passa till jobb som:

Ledning

Undervisning

kyrklig verksamhet

Psykologi

Coaching

Journalistik

Skribentverksamhet

Bibliotekväsendet

Konst

Musik

Friskvård

Ja jag har ju jobbat inom konst o bibliotek, sen är jag ju hundinstruktör där jag undervisar o Choachar andra att komma upp i Tävlingsnivå så det stämde ju, då se hur dom andra jobben utvecklar sig

Maddo
2009-02-23, 11:05
#17

#16 DEt va en kul test. Vi hade samma. KulSkrattande

Lev livet, det går inte i repris.

Rocktjejen
2009-02-24, 01:57
#18

Persontypstest

Din persontypkod: INFJ
"Fokus på att skapa insikt och starka värden"

INFJ-typer är ofta insiktsfulla, noggranna och principfasta personer som tycker om att hjälpa andra att uppfylla sina behov och önskningar. Deras talang är framför allt att utveckla och vägleda andra. De har ofta en stark känsla för vad det handlar om, innan andra omkring dem insett det. Därför är de duktiga på att hjälpa andra med deras personliga tillväxt. Den inre världen av visioner och idéer är ofta deras favoritområde och de kan därför verka komplexa och svåra för andra att förstå.

För INFJ-typer är det viktigt att organisationen eller företaget är strukturerat och någorlunda välorganiserat, så att de kan bygga upp en harmonisk arbetsmiljö omkring sig. Denna typ behöver lugn och ro omkring sig så att det finns möjlighet att reflektera. Ofta hittar man INFJ:er i jobb där de kan använda sin talang till att skapa insikt och samtidigt utveckla och vägleda andra. Därför finns de ofta i positioner där de har möjlighet att använda sin kreativitet i samband med utveckling av människors potential. Oftast hittas de inom:

Följande kända personer har persontypen INFJ: Mohandas Gandhi, Eleanor Roosevelt, C.G. Jung

Det stämmer nog ganska bra in på migFlört

Emaljoh4
2009-03-03, 16:21
#19
Din persontypkod: ENFP
"Fokus på att undersöka alla möjligheter"

ENFP-typer är ofta kreativa, dynamiska och inspirerande personer som tycker om att hjälpa andra människor med att ta fram deras potential och resurser. Deras talang ligger i att kunna upptäcka den djupare meningen, finna sanningen och motivera andra. För dem finns det en mening och betydelse i varje handling som sker omkring dem, något som andra kan tycka vara besynnerligt och oförståeligt.

För ENFP-typer är det därför viktigt att organisationen eller företaget är obyråkratiskt så att det finns möjlighet till snabb handling. Ofta hittar man ENFP-personer i jobb där de kan använda sin talang till att undersöka alla möjligheter och motivera andra. Därför hittar man dem ofta i befattningar där de kan arbeta med människor och vara med att främja deras personliga utveckling och tillväxt, så att dessa människor hittar sina resurser och potential. Oftast hittas de inom:

 • undervisning
 • försäljning
 • psykologi
 • journalistik
 • skribentverksamhet
 • socialforskning
 • konst
 • underhållningsbranschen
 • musik
 • PR

Medarbetare på Agility Ifokus - Välkommen in! Glad

 

Normal is an illusion. What's normal to a spider, is chaos to a fly.

LenaR
2009-03-03, 23:55
#20

Det som var tydligt för mig var NFP, dvs intuition, känsla och perception. Introvert-extrovert skilde bara en poäng, 8-7.

Men flera av yrkena var desamma ändå! Stämde riktigt bra.


En människa kan göra vad hon vill, men inte vilja vad hon vill.

Panicgirl
2012-11-24, 23:39
#21

Så detta är då jag… Din persontyp: ESFJ "Fokus på att organisera saker och ting så att de personliga behoven blir uppfyllda" ESFJ-typer är ofta omsorgsfulla, öppna och varma personer som gärna ser till att saker och ting blir ordentligt gjorda. Deras talang är framför allt att ge hjälp och stötta, så att andra får sina behov uppfyllda. De är plikttrogna och uppmärksamma på andra människors behov och vill skapa harmoni och trivsel. De följer vanligtvis regler och procedurer på sin arbetsplats och kan ofta åsidosätta sina egna behov för att få samarbetet att fungera och bevara harmonin. För ESFJ:er är det därför viktigt att organisationen eller företaget är strukturerat och välorganiserat så att deras arbetsuppgifter ger dem möjlighet att ordna så att arbetet kan utföras noggrant och ordentligt. Ofta hittar man ESFJ-personer i jobb där de kan använda sin organisationstalang till att organisera saker och ting så att deras personliga behov uppfylls. Därför hittar man dem ofta i befattningar som kräver hög grad av kommunikation i kombination med att man är plikttrogen och ger personlig service inom vissa väldefinierade ramar. Oftast hittas de inom: undervisning Se jobbannonser hälsosektorn Se jobbannonser barnomsorgen Se jobbannonser matlagning och servering Se jobbannonser personlig service Se jobbannonser Följande kända personer har persontypen ESFJ: George Washington, Ray Kroc, J.C. Penney

[Rakach]
2012-12-25, 21:12
#22

Din persontyp: ISTP

"Fokuserar på att hitta det mest logiska sättet att lösa uppgifter på"

ISTP-typer är ofta sakliga, logiska och eftertänksamma personer, som tycker om att upptäcka hur saker och ting fungerar. Deras talang är framför allt att kunna lösa problem som uppstår plötsligt, och de har inget emot att arbeta länge för att lösa problemet. De är självständiga, nyfikna och praktiskt orienterade och ofta tekniskt begåvade. För ISTP-typer är det viktigt att organisationen eller företaget har en lösare struktur med få regler. Om en ISTP-typ tvingas röra sig i stela strukturer kan det ge upphov till stress och frustration, med nedsatt arbetsglädje som följd. Man hittar därför oftast denna typ i projektorienterade organisationer. Deras förmåga att analysera fakta och snabbt hitta fungerande lösningar utifrån existerande villkor, bidrar till att de oftast hittas inom:

Följande kända personer har persontypen ISTP: Clint Eastwood, Woody Allen, Katherine Hepburn

Upp till toppen