Etikettdagens-fråga
Läst 6641 ggr
lillan-65
2015-04-21, 14:50

skilnaden

Hej, ja skule vilja undra om nån som varit hos kurator o sen är hos psykolog vad det är för skjilnad???? Behöver det ens va skjilnad????  Kan man gå till psykolog just för amn vil ha nån o prata med o fråga saker om sej sjelv eller är det bara om man är depad typ som man går dit (ja är inte depad bara lite förtvivlad akn man seja). Ja har bara varit en gång ohs psykolog o det var inte ja som bokade o då skule ja bara svara på nåra frågor sen va allt klart o det va lengesen. Skule va jetetacksam om nån kunde svara på deta.

Ebolaa
2015-04-21, 15:20
#1

Hejsan Lillan-65!

Bra fråga, inte så lätt att veta vad alla dessa professioner håller på med. En kurator är ofta en socionom eller en beteendevetare som är intresserad av att hjälpa människor att komma på rätt ifall att hon/han märker att du kanske har ett större behov än hon täcker och därmed vägleder dig till rätt profession. En kurator kan också bli en kontakt för ett enstaka samtal, eller regelbundna träffar under en längre period.

En psykolog har ofta en psykologiutbildning i bagaget och har läst väldigt mycket psykologi, de är med anda ord väldigt duktiga på det mänskliga psyket. De finns för att behandla människor genom olika former av terapier eller genom samtal.

Om det är så att du skulle behöva lite vägledning eller behöva prata av dig lite så kan du väl vända dig till socialtjänsten eller som sagt en kurator, som du nämnde :)

Hoppas det blir bättre snart!

Bättre att tända ett ljus än att förbanna mörkret.

lillan-65
2015-04-21, 20:25
#2

tack för svar. Ja kan inte för tilfellet ha en kurator (finns ignen ledig nu där ja bor). Socialtjensten är vel på komunhsu??? Ja behöver nån som komer åt mina shornaler så ja kan få diskutera (typ prata av sej om varför ja jemt har sån otur i allt. Jo ja vet man kan bestella sina shornaler sjelv men om man inte fatar HUR dom menar eller ens va alla ord betyder kens det onödigt (sen står det nog inte heler varför man typ blir bortvald jemt. Det enda alternativet som ja ha på sjukhus kens som just nu psykolog o det kens som fel med. JO ja kan tenka mej o testa det men dom kansje inte vill ha mej där om det är depade mest dom är till för (då tar ja ju en plats för dom som behöver hjelp med det o det kens med fel o onödit och ja vet inte heler om man besteller tid sjelv. Kener mej verkligen totalt lessen. För bara ett tag sen (kansje nårra månader sen så var ALLT verkligen på väg o bli jettebra av en slump desutom tills allt bara rasade IJEN. Men tack endå för svar.

Ebolaa
2015-04-21, 21:17
#3

Jag tycker att du absolut ska ringa socialtjänsten och i varje fall höra vart de tycker att du ska vända dig. Det finns även samtalsstöd via kyrkans diakoni om det är något dom du kunde tänka dig..

När du begär ut journaler ska du vända dig till samma instans där journalen skrevs, du går dit och fyller i en blankett och skriver ett önskemål om vad du är ute efter i journalen.. :)

Bättre att tända ett ljus än att förbanna mörkret.

lillan-65
2015-04-22, 20:47
#4

tack för svar men ja tror nu ja hitatat en annan lösnign som ja ska prova. Men tack endå.

Upp till toppen