12. Personlighetsstörningar

Mörka triaden- machiavellism

2017-10-16 22:22 #0 av: Ahees1

Hej undrar mer över vad machiavellism är samt (kriterier) och vad skillnaden mellan sociopati och machiavellism är?

Anmäl
2017-10-19 22:28 #1 av: OnlineCores

Hej, jag hittade det här på internet: På sidan av politiken är Machiavellianism också en term som vissa sociala, rättsmedicinska och personlighetspsykologer använder för att beskriva en persons tendens att vara affektfri och därför kunna avlägsna sig från konventionell moral och därmed lura och manipulera andra.

Som jag förstått det så är det i grunden en politisk idé eller synsätt och inte psykologisk störning. Dock har ett test utformats som ska mäta hur mycket man är för den ideologin. Nyare forskning visar att personer som får högt resultat på testet tenderar att  fokusera på renodlad prestation och vinna till varje pris. Och man anser att orsakerna till det är att personerna har minskad motivation till samhällsbyggande, egenkärlek och familjeproblem. Man vet också att det inte finns någon samband mellan Machiavellianism och IQ.

Sammanfattning: Sociopat är ett ord för en störd människa och Machiavellianism är ett gammalt politiskt tankesätt från Niccolò Machiavelli. - Som jag förstått det...

Det var faktiskt intressant läsning. Hur kom du i kontakt med Machiavellianism?

Anmäl
2017-10-25 12:19 #2 av: m2studio

#0 av: Ahees1 , Jag har hittat ett bra sidan som förklarar det om du undrar.

Länk:

https://www.metro.se/artikel/professor-facebook-triggar-personlighetsst%C3%B6rningar-xr

Anmäl
2017-10-25 13:44 #3 av: OnlineCores

Bra artikel

Anmäl
2017-10-25 17:40 #4 av: Farwuq

Tummen upp

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.